Pand voor gebruikt onderdeel / ruilonderdelen

Wat is een gebruikt onderdeel en waarom?

Gebruikte onderdelen zijn defekte delen zoals luchtcompressoren, dynamos, stuurinrichting en stuurbekrachtigingspompen. Deze delen zich echter meestal geen schroot! We werken samen met europese gespecialiseerde bedrijven, die deze gebruikte onderdeel volgens originele standaarden herstellen met originele onderdelen.

Hoe werkt het pand voor gebruikte onderdelen?

Het te betalen pandbedrag is aangegeven bij de koop van een ruilartikel. Dit bedrag moet bovenop de koopprijs van het artikel betaald worden.

In welke staat moet een gebruikt onderdeel zich bevinden zodat ik mijn pand terugkrijg?

Aan het gebruikt onderdeel (Altteil) mogen geen onderdelen ontbreken, het mag niet verroest of vastgelopen zijn. Het gebruikte onderdeel moet dezelfde inhoud hebben als een artikel dat door ons geleverd wordt!

Lekkage is geen probleem aangezien dit een van de voornaamste oorzaken van defekt is.

Hoe krijg ik mijn pand terug?

Nadat we een gebruikt onderdeel ontvangen hebben, wordt het onderzocht. Dat duurt in de regel 1 - 2 dagen. Vervolgens bekomt u een kredit met dezelfde waarde als het door u betaalde pand. De betalingsmethode van dit krediet stemt overeen met de betalingsmethode van uw voorafgaande bestelling (PayPal, bankoverschrijving, creditcard, iDEAL of overschrijving bij rembours).

Waarom is er 'Altteilsteuer' (gebruikte onderdelen belasting)?

Volgens (Duits) recht § 10 UStG i. V. m. A 10.5 Abs. 3 UStAE wordt er voor de ruilproceduren in de voertuigsector een zogenaamde „Altteilsteuer - gebruikte onderdelenbelasting“ gehoffen op de omzet van ruilleveringen. De gebruikte onderdelen worden gewaardeerd tegen een gemiddelde waarde van 10% van het wisselartikel, zodat de belasting 10% bedraagt van de belasting op het gebruikte onderdeel.

Ruilen of nieuw onderdeel?

Op ruilartikelen geven wij een garantie van 1 jaar.

Er worden enkel originele kwaliteitsvervangonderdelen gebruikt, zodat uw ruilartikel steeds de aktueelste stand van de techniek volgt.

De kwaliteit is 100% gewaarborgt en is gunstiger dan een nieuw onderdeel. Onze leveranciers werken volgens ISO 9001 und GVO-regels (groepvrijstellingsverordening).