Winkel met Draagarmen & ophanging reserveonderdelen – bestel voordelige auto-onderdelen van welgekende merken in originele kwaliteit online aan lage prijzen
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Ophanging-onderdelen verkrijgbaar voor de volgende automerken

Draagarmen & ophanging voor VW aan lage prijs
Ophanging voor VW auto's
Alle modellen
Draagarmen & ophanging voor BMW aan lage prijs
Ophanging voor BMW auto's
Alle modellen
Draagarmen & ophanging voor MERCEDES-BENZ aan lage prijs
Ophanging voor MERCEDES-BENZ auto's
Alle modellen
Draagarmen & ophanging voor OPEL aan lage prijs
Ophanging voor OPEL auto's
Alle modellen
Draagarmen & ophanging voor FORD aan lage prijs
Auto Ophanging voor FORD
Alle modellen
Draagarmen & ophanging voor AUDI aan lage prijs
Auto Ophanging voor AUDI
Alle modellen
Draagarmen & ophanging voor PEUGEOT aan lage prijs
Auto Ophanging voor PEUGEOT
Alle modellen
Draagarmen & ophanging voor RENAULT aan lage prijs
Auto Ophanging voor RENAULT
Alle modellen
Aanbiedingen voor reserveonderdelen in de categorie Draagarmen & ophanging

Draagarmen & ophanging – Belangrijke categorie reserveonderdelen voor voertuigen

De ophanging bestaat uit een verzameling componenten, montages en mechanismen die een voertuig aan zijn wielen koppelen, terwijl deze zo veel mogelijk in contact blijven met de weg. Ze bestaat uit elastische geleiders en dempingselementen, inclusief de veren, draagarmen en koppelstangen, schokdempers en bladveren. Ze bevatten ook rubberen draagarmbussen, kogelgewrichten, stabilisatorstangen, wielnaaf lagers, afstandhouders voor schroefveren, aanslagrubbers en bevestigingen.

Belangrijke weetjes over de vervanging van de ophanging

  • De ophanging is een van de eenheden die onder de hoogste druk staat. Daarom hebben de componenten regelmatig een inspectie en vervanging nodig. Stabilisatoren moeten gemiddeld elke 30.000 – 50.000 km vervangen worden, draagarmen en koppelstangen elke 60.000 – 80.000 km, kogelgewrichten elke 90.000 – 100.000 km, schokdempers elke 100.000 – 120.000 km, naaflagers elke 100.000 – 150.000 km en veren elke 200.000 – 250.000 km.
  • In de meeste gevallen is het best om de onderdelen van de ophanging te vervangen in een garage, aangezien toegang tot de componenten een voertuiglift of een serviceput vereist. Bovendien heeft u voor het ontmantelen en installeren van lagers en draagarmbussen speciale uitrusting nodig. Voor de installatie moeten de schokdempers gepompt worden. Werken aan veren is gevaarlijk zonder een veerspanner. De wielen moeten na een reparatie vaak uitgelijnd en gebalanceerd worden.
  • Om componenten voor de ophanging te kopen aan de laagste prijs is het aan te raden om ze in een set te kopen. Hierdoor bespaart u op de verzendkosten en op de reparatiewerken. Wanneer u bijvoorbeeld de stabilisatorstang vervangt, kunnen er ook nieuwe koppelstangen en bussen geïnstalleerd worden. Wanneer men de draagarmen en koppelstangen vervangt, moeten de kogelgewrichten ook vervangen worden. Men moet ook onthouden dat de meeste componenten in paren vervangen worden.
  • De levensduur van de componenten hangt rechtstreeks af van de gebruiksomstandigheden van het voertuig. Om te voorkomen dat u de onderdelen vaker moet vervangen, mag u enkel kwalitatieve componenten kopen die overeenkomen met de specificaties van uw voertuig. Als u vaak over wegen met een slecht wegdek rijdt of zware ladingen vervoert, is het aan te raden om versterkte componenten te gebruiken. Ook de rijstijl heeft een invloed op de levensduur. Daarom is het aan te raden om af te remmen voor bulten, kuilen en stoepranden. Controleer regelmatig de integriteit van de beschermende stofkappen. Reinig regelmatig vuil van het onderstel van het voertuig en de componenten van de ophanging.