Verwarming / Ventilatie

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Verwarming / Ventilatie merken


Arico/Verwarming: Samenstel van regelaar, warmtewisselaar & Co.

In moderne voertuigen is naast de verwarming in de regel ook een airco ingebouwd. Deze is vaak in de vorm van een automatische airco, de zogenaamde climate control. Dit resulteert in een duidelijke verbetering van het comfort ten opzichte van de eerdere bouwjaren, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat er een grote hoeveelheid onderdelen nodig zijn. Het scala begint met een eenvoudige weerstand voor de blazer, voert via de respectievelijke regelaar tot aan het cabinefilter.

De algemene werking van de airco en de overschakeling naar verwarming

De opbouw van de airco is vergelijkbaar met die van een traditionele koelkast. In een warmte-overdrager, ook aangeduid als warmtewisselaar wordt een medium door verdamping continu afgekoeld. De verdampingskoude stroomt met de lucht die door het cabinefilter in de cabine terechtkomt, door de ventilatieopeningen en zorgt zo voor het gewenste verkoelende effect. De regelaar haalt bovendien gegevens van de temperatuursensor van de buitentemperatuur display. Aan de hand daarvan wordt, afhankelijk van het verschil tussen de gewenste binnentemperatuur en de werkelijke waarden, automatisch overgeschakeld naar verwarming.

Een storingsvrije werking is niet alleen vanuit het oogpunt van comfort, maar ook met het oog op verkeersveiligheid van belang. Beslagen of bevroren ramen kunnen met de verwarming of de airco effectief verholpen worden. Dankzij moderne regelaars is de angst voor een hoog benzineverbruik bij ingeschakelde airco ongegrond.

Een weerstand, cabinefilter, een bedieningselement voor de verwarming of ook een warmtewisselaar als vervanging vinden geïnteresseerden bij rexbo auto-onderdelen.