Koop Stofkap schokdemper, Stofhoes schokdemper, Aanslagrubber vering van de Schokdempers, veren, bladveren in de winkel
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Alle categorieën in Schokdempers, veren, bladveren catalogus

Schokdempers, veren, bladveren meest verkochte reserveonderdelen
Originele Stofhoes schokdemper en aanslagrubber voor auto

Fabrikant van Aanslagrubber vering

FEBI BILSTEIN Stofhoes schokdemper van hoge kwaliteit
RIDEX Stofhoes schokdemper van hoge kwaliteit
MAPCO Stofhoes schokdemper van hoge kwaliteit
VAICO Stofhoes schokdemper van hoge kwaliteit
SKF Stofhoes schokdemper van hoge kwaliteit
Stofkap schokdemper STARK aan lage prijs
Stofkap schokdemper MONROE aan lage prijs
Stofkap schokdemper SACHS aan lage prijs
Stofkap schokdemper TRW aan lage prijs
Stofkap schokdemper TOPRAN aan lage prijs

Koop Stofhoes schokdemper en aanslagrubber voor auto goedkoop online

Stofkappen en aanslagrubbers van schokdempers zijn belangrijke componenten in de ophanging van een voertuig. De eerste zijn bedoeld om de stangen van de schokdempers te beschermen tegen vuil en agressieve chemische stoffen. De laatste beperken de slag van de staaf op een zachte manier wanneer het toestel volledig samengedrukt wordt, en voeren een dempende functie uit zodat ze andere elementen van het onderstel beschermen. De componenten worden vervangen wanneer ze versleten zijn, en telkens wanneer er nieuwe schokdempers geïnstalleerd worden volgens de voorgeschreven planning, ongeveer elke 100.000 tot 150.000 km.

Belangrijke weetjes over de vervanging van stofkappen en aanslagrubbers van schokdempers

  • Defecte stofkappen zijn gemakkelijk visueel op te merken. In het geval van scheuren en barsten, moeten de componenten vervangen worden. Een defect aan aanslagrubbers kan duidelijk worden door harde schokken op de bodem van het voertuig, en een kenmerkend metaalachtig geluid tijdens het rijden over oneven wegdek, vooral wanneer het voertuig volgeladen is.
  • De componenten dienen vervangen te worden in een servicecentrum. De werken vereisen speciale uitrusting, zoals een veerspanner. Het ontmantelen van de veerpoten zonder deze, kan verwondingen veroorzaken. Bovendien moeten de wielen opnieuw uitgelijnd worden na het voltooien van de werken, wat gebeurt op een speciale bank.
  • De componenten worden gewoonlijk samen met nieuwe schokdempers geïnstalleerd, wat gepaard gaat met de installatie van nieuwe taatspotten en bussen. Voor u een bestelling plaatst voor stofkappen en aanslagrubbers moet u daarom vooraf beslissen welke werken u wilt uitvoeren, aangezien de aankoop van onderdelen in een set steeds goedkoper is dan apart.
  • De componenten moeten steeds aan beide zijden van een as vervangen worden met een reparatieset, aangezien de slijtage van één element gewoonlijk aangeeft dat ook het andere snel kan falen.
  • Om vroegtijdige defecten aan de componenten te voorkomen, is het van belang om de staat van andere onderdelen in de ophanging te controleren, vooral de veren. Als ze hun functies niet langer correct uitvoeren, valt de volledige taak om de vibraties op te vangen op de aanslagrubbers, zodat deze snel achteruitgaan. Er bestaat een gelijkaardige situatie bij de schokdempers: hun regelmatige vervanging kan de levensduur van andere componenten verlengen. Daarnaast moet u steeds componenten kopen, rekening houdend met de gebruiksomstandigheden van het voertuig. Artikelen gemaakt van silicone behouden bijvoorbeeld de elasticiteit zelfs in extreme koude. Componenten van polyurethaan zijn steviger, en daarom beter geschikt om sportief te rijden.

Aanbiedingen Stofkap schokdemper autoonderdelen