Onderdelen / Montage-onderdelen

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Onderdelen / Montage-onderdelen merken


Afstandhouder & Co: Onderdelen en toebehoren voor de trekhaak-montage

Over het algemeen is voor de aanbouw van een trekhaak slechts weinig moeite nodig, omdat er ondertussen voor bijna elk model pasklare voertuigspecifieke kits verkrijgbaar zijn. Toch is bepaald toebehoren absoluut noodzakelijk.

De afstandshouder elimineert ongewenste speling

Als er bij het trekhaakblok en de trekhaak een te grote speling optreedt, bijvoorbeeld bij de opleggerkoppelingsplaat of ook tussen de dragers en het bijbehorende bevestigingspunt aan het voertuig, moet een afstandshouder gemonteerd worden. Die elimineert de speling en zorgt voor een vastzittende bevestiging en garandeert daardoor een veilige werking. Bij rexbo auto-onderdelen zijn de afstandshouders apart te bestellen.

Speciale houder voor de geluiddemper, stootvanger, etc.

Het omgekeerde is het geval bij de geluiddemper van het uitlaatsysteem: Hier is een bepaalde afstand noodzakelijk tot de trekhaak. Een speciale houder zorgt ervoor dat de geluiddemper niet in contact komt met de koppelinrichting en beschermt deze zo tegen beschadigingen. De functionering en de uitstraling van de geluiddemper wordt door de andere houder niet beïnvloedt. Bovendien zijn voor veel voertuigen speciale stootvangerhouders nodig. Deze speciale onderdelen zijn aangepast op de trekhaken en zorgen tegelijkertijd voor een perfecte bevestiging en houvast van de stootvanger.

Ook deze elementen zijn bij rexbo auto-onderdelen apart verkrijgbaar, net als model-specifieke verstevingingssets voor de carrosserie, bijpassende houders voor kabelset-ECU's en nog veel meer.