Winkel met Sensoren, relais, besturingseenheden reserveonderdelen – bestel voordelige auto-onderdelen van welgekende merken in originele kwaliteit online aan lage prijzen
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Sonde-onderdelen verkrijgbaar voor de volgende automerken

Sensoren, relais, besturingseenheden voor VW aan lage prijs
Sonde voor VW auto's
Alle modellen
Sensoren, relais, besturingseenheden voor OPEL aan lage prijs
Sonde voor OPEL auto's
Alle modellen
Sensoren, relais, besturingseenheden voor RENAULT aan lage prijs
Sonde voor RENAULT auto's
Alle modellen
Sensoren, relais, besturingseenheden voor PEUGEOT aan lage prijs
Sonde voor PEUGEOT auto's
Alle modellen
Sensoren, relais, besturingseenheden voor BMW aan lage prijs
Auto Sonde voor BMW
Alle modellen
Sensoren, relais, besturingseenheden voor FORD aan lage prijs
Auto Sonde voor FORD
Alle modellen
Sensoren, relais, besturingseenheden voor MERCEDES-BENZ aan lage prijs
Auto Sonde voor MERCEDES-BENZ
Alle modellen
Sensoren, relais, besturingseenheden voor TOYOTA aan lage prijs
Auto Sonde voor TOYOTA
Alle modellen
Aanbiedingen voor reserveonderdelen in de categorie Sensoren, relais, besturingseenheden

Sensoren, relais, besturingseenheden – Belangrijke categorie reserveonderdelen voor voertuigen

Sensoren, relais en regeleenheden garanderen de efficiënte werking van vele systemen en mechanismen in een voertuig. Sensoren meten de parameters van de omgeving, relais passen de spanningstoevoer aan de overeenkomstige eenheid aan, en regeleenheden analyseren de signalen van de sensoren en verzenden bevelen om aandrijfmechanismen te starten en te stoppen.

Belangrijke weetjes over sensoren, relais en regeleenheden

  • Deze onderdelen hebben geen specifieke levensduur, waardoor ze enkel vervangen moeten worden wanneer ze defect zijn. Eigenaars van wagens kopen vaakst sensoren, relais en regeleenheden die verantwoordelijk zijn voor de werking van de motor, smeer- en koelsystemen. Ook onderdelen die betrokken zijn bij de werking van indicatoren zijn populair. In voertuigen met dieselmotoren kunnen de relais voor de gloeibougies falen. Reserveonderdelen die verantwoordelijk zijn voor het comfort, zoals deze voor de werking van de ruitenwissers en koplampen, moeten minder vaak vervangen worden.
  • U kunt bepaalde componenten in deze categorie zelf vervangen. De relais in de relaisdoos kunnen bijvoorbeeld simpelweg uitgetrokken worden, zodat u nieuwe componenten in de plaats kunt installeren. Hetzelfde geldt voor de sensoren waarvoor de toegang niet wordt belemmerd door andere eenheden en montages.
  • Soms vereist het vervangen van een component het ontmantelen van de centrale armleuning, of het verwijderen van wielen en wielkast voering. Als u met componenten moet werken met moeilijke toegang, is het aan te raden om een garage te bezoeken. Componenten met schroefdraadbevestigingen kunnen aan het onderdeel waarmee ze verbonden zijn vastroesten. In dergelijke gevallen heeft u professionele uitrusting nodig om de component te verwijderen zonder schade aan te brengen.
  • Om een lange levensduur van deze onderdelen en een correcte werking ervan te garanderen, is het belangrijk om ze correct aan te sluiten: spanningsdalingen en kortsluitingen hebben een negatief effect op elektrische toestellen. Sensoren zijn erg gevoelig voor vervuiling. Een juiste installatie van de componenten is ook belangrijk, aangezien blootstelling aan vibratie en een onbetrouwbare verbinding leiden tot schade aan de onderdelen.