Wisserblad / Rubber

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Wisserblad / Rubber merken


Saubermann: Ruitenwisser met ruitenwisserarm en ruitenwisserblad

De ruitenwissers zijn voor het schoonhouden van de voorruit en in sommige gevallen van de achterruit van een voertuig en zijn daarom van belang voor verkeersveilig rijden tijdens alle weersomstandigheden. De ruitenwissers zijn meestal een paar met elke een ruitenwisserblad. Er zijn ook uitvoeringen met maar één ruitenwisserarm, de zogenaamde eenarmruitenwissers. Deze worden niet alleen in de racewereld en bij sportwagens toegepast, maar ook bij grote series van het merk Mercedes-Benz.

Het ruitenwisserrubber is in verschillende varianten op de markt verkrijgbaar

De ruitenwisserarm is aan de ruitenwisseras bevestigd. Bovendien is hier in de regel een scharnier gemonteerd, die het omhoogklappen van ruitenwisser met ruitenwisserrubber mogelijk maakt. Dit is bijvoorbeeld van belang als de voorruit bij een wasbeurt helemaal gereinigd moet worden.

Ook het ruitenwisserblad zelf wordt vaak in meerdere, door scharnieren met elkaar verbonden delen gesegmenteerd. Op die manier past de ruitenwisser zich aan aan de ronde vormen van de voorruit, en wordt het ruitenwisserrubber optimaal tegen de ruit aangedrukt. Twee elastische flinterdunne metalen inleggen bevorderen dit effect nog extra.

De zogenaamde flatblade ruitenwissers zijn ook een alom bekend en veel toegepast alternatief. De ruitenwissers worden meestal geactiveerd via een op de stuurkolom aangebrachte hendel; de aansturing geschiedt door middel van een elektromotor. De ruitenwisserrubbers zijn voertuigspecifiek vormgegeven om moeten passend worden ingekort.

Een ruitenwisserblad, de ruitenwisserarm en nog veel meer rondom de ruitenwisser kunnen klanten bij rexbo auto-onderdelen verkrijgen.