V-riemen / Set

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte V-riemen / Set merken


V-snaarset: Riem, spanrol en spanarm

De V-snaar is een erg bekende vorm van de aandrijfriem in personenauto's. Hij wordt gebruikt om de generator of de dynamo, de waterpomp, de ventilator van de radiator en ook de servopomp aan te drijven. Hij is met behulp van een spanarm met spanrol op een zogenaamde V-snaarschijf gespannen. Gezamenlijk vormen deze onderdelen de V-snaarset.

De moderne V-snaarset en zijn voordelen

Ondertussen worden bijna altijd de zogenaamde geribbelde V-snaren ingebouwd, waarbij nog steeds van een V-snaarset spreekt. Ook deze loopt over een spanrol en wordt door een spanarm ondersteund, maar beschikt als onderscheidend van de oorspronkelijke riem over de naamgevende ribbels. Deze lopen in de lengterichting en vinden hun tegenhangers in de ribbels van de riemschijf. In veel gevallen wordt ook de gladdde kant van de riem gebruikt voor de aandrijving van andere aggregaten. In tegenstelling tot de oorspronkelijke V-snare moet de spanarm in elk geval automatisch uitgestrekt zijn, om een altijd gelijkmatige riemkracht te waarborgen. Een groot voordeel in vergelijking met de vroegere constructie is de duidelijk verbeterde onderhoudsvriendelijkheid. Een dergelijke V-snaarset kan 160.000 kilometer en nog wel meer mee. Als hij verwisseld moet worden, moet echter de volledige V-snaarset aangepakt worden, omdat spanrol en spanarm hoogstwaarschijnlijk ook versleten zijn of het gevaar bestaat dat dit binnenkort gebeurt.

rexbo auto-onderdelen heeft de betreffende onderdelen, of het nu om individuele spanrollen of een V-snaarset gaat, voor zijn klanten klaarstaan.