Distributieriem / Set

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Distributieriem / Set merken


Distributieriem: Zijn afdekking verbergt een essentieel onderdeel

De distributieriem wordt in viertaktmotoren gemonteerd en is daar één van de oplossingen voor klepregeling. In vergelijking met de distributieketting, drijft de meestal uit polymeer weefsel bestaande riem één of meerdere nokkenassen in de cilinderkop aan en is daarom van essentieel belang voor het optimaal lopen van de motor. In het merendeel van de gevallen bevindt de distributieriem zich achter een afdekking; afwijkende oplossingen zijn bij sport- of racemotoren te vinden.

Distributieriemset: Compleet pakket met tandriemen, span- en meelooprol

De timing van de motor dient exact te worden aangehouden, daarom mogen de hoekpositie van de krukas en de nokkenas niet veranderd worden. Daarom wordt de distributieriem met behulp van een passend systeem met spanrol opgespannen. Ook deze onderdelen behoren tot de distributieriemset.

In storingsvrije toestand maakt de distributieriem weinig lawaai en is hij zelfsmerend. Ook heeft hij in tegenstelling tot de distributieketting geen aparte kettingspanner nodig. Een aansluiting op een olievoorziening blijft daardoor achterwege.

Omdat de riem, in vergelijking met de ketting sneller slijt, dient hij regelmatig onderhouden en vervangen te worden. Omdat juist bij de nieuwe voertuigen de nieuwe distributieriemen niet alleen achter een afdekking verstopt zijn, maar over het algemeen slecht toegankelijk zijn, kunnen er hoge kosten ontstaan. Daarbij dienen de intervallen absoluut in acht te worden genomen, omdat bij het scheuren van de distributieriem - naast het zogenaamde "slippen" - de zuigers op de zuigerplaat klappen en zich daardoor sterk tot niet repareerbaar kunnen vervormen. Als de distributieriem eenmaal van de afdekking ontdaan is, zijn de verder stappen niet erg omvangrijk en duur. Daarom wordt aangeraden direct voor de distributieriemset te gaan.

Een dergelijke distributieriemset levert rexbo auto-onderdelen evenals individuele distributieriemen en afdekkingen.