Remklauw

Remklauw

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Remklauw merken


Remklauw/remtang: Robuuste gegoten klauw voor de schijfrem

De remklauw, ook wel remtang genoemd, vormt een belangrijk onderdeel van het schijfremsysteem, dat gewoonlijk als gegoten remklauw wordt uitgevoerd. Het spant de remvoering via de remschijf en drukt daarop met een passende hydraulische bediening. Op deze manier wordt het voertuig afgeremd. Er bestaan remklauwen met één of meer zuigers en in verschillende modellen; het meest voorkomend zijn de vaste remklauw en de zwevende remklauw.

Remklauw als vaste remklauw of als zwevende remklauw

Bij de vaste remklauw worden minimaal twee zuigers tegenover elkaar geplaatst. Deze drukken elk op de remblokken. Het is ook mogelijk om meerdere naast elkaar liggende remzuigers op de buiten- en binnenkant van de remklauw te gebruiken, waardoor de drukprestatie en daarmee de remprestatie en het remcomfort verbeterd worden. In tegenstelling tot de vaste remklauw, bevindt de zuiger zich bij de zwevende remklauw achter slechts één van de twee voeringen.

De tweede remvoering zit vast aan de zwevende remklauw, die op zijn beurt bevestigd is aan een drager aan de wiellagerbehuizing. Deze remklauw, bestaande uit remcylinder en een buigsysteem voor de andere voering, kan in axiale richting verschoven worden. Hij wordt dus zwevend ondersteund - en wordt daarom ook wel als zwevende remklauw aangeduid. Bij het remmen zorgt de zwevende remklauw er altijd voor dat beide voeringen met gelijke kracht op de remschijf gedrukt worden.

rexbo auto-onderdelen heeft vele producten voor u klaarstaan, van complete gegoten remklauwen via individuele onderdelen tot een reparatieset voor remklauwen.