Winkel met Pakkingen & afdichtingsringen reserveonderdelen – bestel voordelige auto-onderdelen van welgekende merken in originele kwaliteit online aan lage prijzen
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Afdichtringen-onderdelen verkrijgbaar voor de volgende automerken

Pakkingen & afdichtingsringen voor VW aan lage prijs
Pakkingringen voor VW auto's
Alle modellen
Pakkingen & afdichtingsringen voor OPEL aan lage prijs
Pakkingringen voor OPEL auto's
Alle modellen
Pakkingen & afdichtingsringen voor RENAULT aan lage prijs
Pakkingringen voor RENAULT auto's
Alle modellen
Pakkingen & afdichtingsringen voor PEUGEOT aan lage prijs
Pakkingringen voor PEUGEOT auto's
Alle modellen
Pakkingen & afdichtingsringen voor BMW aan lage prijs
Auto Afdichtringen voor BMW
Alle modellen
Pakkingen & afdichtingsringen voor FORD aan lage prijs
Auto Afdichtringen voor FORD
Alle modellen
Pakkingen & afdichtingsringen voor MERCEDES-BENZ aan lage prijs
Auto Afdichtringen voor MERCEDES-BENZ
Alle modellen
Pakkingen & afdichtingsringen voor TOYOTA aan lage prijs
Auto Afdichtringen voor TOYOTA
Alle modellen
Aanbiedingen voor reserveonderdelen in de categorie Pakkingen & afdichtingsringen

Pakkingen & afdichtingsringen – Belangrijke categorie reserveonderdelen voor voertuigen

Of het nu om uitlaatspruitstukken of waterpompen, pakkingen of volledige pakkingssets gaat: kwaliteit doet ertoe

Overal waar er afzonderlijke onderdelen aaneengeschroefd worden rondom de motor, zijn geschikte pakkingen noodzakelijk. Dit betreft ook het uitlaatspruitstuk, de turbolader en de cilinderkop. Maar een pakking is niet simpelweg elke pakking: de belastingsomstandigheden zoals hoge druk of hitte vergen een goede keuze van materialen, die zowel een selectieve belastingscapaciteit als ook duurzaamheid moeten vertonen. Een volledige herziening van de motor of een vergelijkbare operatie vereist een volledige set pakkingen, die de juiste pakking voor de cilinderkop, turbolader en waterpomp bevat.

De pakking op het uitlaatspruitstuk en de volledige pakkingsset worden aan zware belasting blootgesteld

Het uitlaatspruitstuk kan tijdens het rijden gemakkelijk temperaturen van tot 900° C ondergaan. Daarom moet de pakking gemaakt zijn van metaal of vergelijkbare hittebestendige materialen. De turbolader heeft een pakking nodig voor zijn verbinding met het uitlaatspruitstuk, en eventueel ook voor verbindingen voor water en olie. Afhankelijk van waar deze geplaatst is, ligt hier de bestendigheid tegen temperaturen of tegen koelmiddel enz. in het middelpunt van de aandacht. Dit geldt ook de waterpomppakking.

Wat betreft de cilinderkop: in dit geval is de pakking cruciaal om de verbinding met het cilinderblok af te dichten, zodat de olie en het koelmiddel niet vermengd raken. Dit kan op middellange termijn schade aan de motor zelf veroorzaken, evenals aan ondersteunende onderdelen zoals de turbolader en de waterpomp. De pakking, die ofwel apart of als onderdeel van een volledige set pakkingen gemonteerd wordt, moet het hoge drukniveau in de motor aankunnen zonder vervormd te raken. Hetzelfde geldt voor de aanzienlijke temperatuurschommelingen die het gevolg zijn van het schakelen tussen rijden en stilstand. Ook bestendigheid tegen motorolie en koelvloeistof mogen niet ontbreken. Tegelijkertijd worden er tussen het motorblok en de cilinderkop doorgaans metalen pakkingen geplaatst, die uit verschillende lagen verenstaal bestaan, aangevuld met flinterdunne lagen elastomeer.

De auto-onderdelen van Rexbo omvatten een ruime waaier aan pakkingen als reserveonderdelen, of het nou om pakkingen voor waterpompen of volledige pakkingssets gaat.