Bougiekabel /Aansluitdelen

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Bougiekabel /Aansluitdelen merken


Onstekingskabelset en bobine Hoogspanning gegarandeerd

De ontstekingskabelset bestaat uit kabels en de bij de bougie passende stekker. Deze is verantwoordelijk voor de elektrische aansluiting tussen bobine of verdeler en bougie, waarzonder geen ontstekingsvonk ontstaat en de motor niet aan de praat gemaakt kan worden.

Van de bobine naar de bougie: Stekker & Co. worden met een hoge spanning belast

Het algemene werkingsprincipe ziet er als volgt uit: In de bobine wordt een hoge spanning gegenereerd, de zogenaamde ontstekingsspanning, deze wordt vervolgens aan de bougie afgegeven. Door de stekken en de kabel stroomt in dezen tot 30.000 Volt. Wat dat betreft moet de complete ontstekingskabelset dienovereenkomstig belastbaar geconstrueerd zijn, om onder alle omstandigheden een veilige werking en een ongelimiteerde overdracht te kunnen garanderen.

Om dit te kunnen bereiken, worden de ontstekingskabels hetzij als een reactantiekabels met geleidematerialen prikkeldraad, elektromagnetische koolstof en siliconen, als resistancekabels met elektromagnetische koolstof en siliconen of als laagohmige koperen kabels uitgevoerd. De weerstand is bij elke variant voldoende voor de storingsonderdrukking. In het geval dat de kabels vanwege de motor niet even lang zijn, is een weerstandsloze koperen kabel de aangewezen keuze. Hier is de weerstand van de ontstekingskabelset in de stekker van de bougie gemonteerd.

Ontstekingskabelset, bougie, stekker, bobine en nog veel meer vindt u bij rexbo auto-onderdelen.