Koop Bougies van de Gloeibougie & ontstekingssysteem in de winkel
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Alle categorieën in Gloeibougie & ontstekingssysteem catalogus

Gloeibougie & ontstekingssysteem meest verkochte reserveonderdelen
Originele Bougies voor auto

Fabrikant van Bougies

BOSCH Bougies van hoge kwaliteit
FEBI BILSTEIN Bougies van hoge kwaliteit
RIDEX Bougies van hoge kwaliteit
STARK Bougies van hoge kwaliteit
NGK Bougies van hoge kwaliteit
Bougies VALEO aan lage prijs
Bougies TOPRAN aan lage prijs
Bougies SWAG aan lage prijs
Bougies JP GROUP aan lage prijs
Bougies HELLA aan lage prijs

Koop Bougies voor auto goedkoop online

Bougies worden gebruikt voor de ontsteking van het lucht-brandstofmengsel in de motor. De gebruiksduur ervan wordt bepaald door het materiaal waarvan ze zijn vervaardigd. De gemiddelde levensduur bedraagt 20.000 - 30.000 km voor componenten van koper, nikkel, chroom-nikkel en koper-nikkel, 60.000 - 70.000 km - voor platina, 70.000 - 90.000 km - voor zilver, 70.000 - 100.000 km - voor yttrium en 80.000 - 100.000 km - voor gouden bougies.

Belangrijke informatie over de vervanging van de bougies

  1. De ondeugdelijke conditie van deze componenten blijkt uit een problematische start van de motor, verminderd motorvermogen en een niet stabiel stationair draaien. Er doet zich vaak een toename van het brandstofverbruik voor. Storingen in de motor leiden tot trillingen die naar de carrosserie worden overgedragen.
  2. De vervanging van deze componenten kunt u beter aan professionals toevertrouwen, omdat mogelijke installatiefouten grote gevolgen kunnen hebben. Zo leidt een montage zonder momentsleutel bijvoorbeeld tot het te strak aandraaien. Hierdoor raken de componenten beschadigd en komen er metaaldeeltjes in de verbrandingskamer terecht. Dit leidt dan weer tot defecte motoronderdelen.
  3. Let erop dat bij de installatie van nieuwe componenten kans bestaat op beschadiging van de schroefdraad in de cilinderkop. Dit kan een motorrevisie tot gevolg hebben, wat in geen geval goedkoop is. Tevens dient u er op te letten dat de aansluiting van de hoogspanningsdraden op de componenten uiterste voorzichtigheid vereist.
  4. Alle onderdelen moeten gelijktijdig worden vervangen, zodat het verstandig is de bougies in een set aan te schaffen. Het aantal componenten in een set verschilt per automerk en model. Vaak is er per cilinder één component, in uitzonderlijke gevallen - twee bougies per cilinder.
  5. Het gebruik van brandstof van hoge kwaliteit maakt het mogelijk om vroegtijdige slijtage van de onderdelen te voorkomen. De reden hiervoor is dat onzuiverheden in de brandstof de vorming van afzettingen op de isolator en de elektroden tot gevolg hebben. Hierdoor worden ze geleidelijk aangetast.

Aanbiedingen Bougies autoonderdelen