Koop Motorolie van de Oliën & vloeistoffen in de winkel
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Alle categorieën in Oliën & vloeistoffen catalogus

Oliën & vloeistoffen meest verkochte reserveonderdelen
Originele Motorolie benzine en diesel voor auto

Fabrikant van Motorolie

FEBI BILSTEIN Motorolie benzine en diesel van hoge kwaliteit
VAICO Motorolie benzine en diesel van hoge kwaliteit
SWAG Motorolie benzine en diesel van hoge kwaliteit
CASTROL Motorolie benzine en diesel van hoge kwaliteit
KAMOKA Motorolie benzine en diesel van hoge kwaliteit
Motorolie CHAMPION LUBRICANTS diesel en benzine aan lage prijs
Motorolie ACKOJA diesel en benzine aan lage prijs
Motorolie DYNAMAX diesel en benzine aan lage prijs
Motorolie KROON OIL diesel en benzine aan lage prijs
Motorolie Dr!ve+ diesel en benzine aan lage prijs

Koop Motorolie diesel en benzine voor auto goedkoop online

Motorolie zorgt voor een vermindering van de wrijving en de afvoer van het teveel aan warmte uit de contactvlakken van de motor en de gerelateerde eenheden. Daarnaast sluit het de spleten af en wordt gezorgd voor een goede compressie in de motorcilinders, het verwijderen van roet en vuil van de oppervlakken van de motordelen. Het zal ongeveer 10.000 - 15.000 km blijven functioneren. Maar dit zijn alleen maar algemene richtwaarden, omdat de gebruiksduur voor een groot deel wordt bepaald door de gebruiksomstandigheden van de auto en de basisolie.

Wat u over het verversen van motorolie moet weten

  1. De bestuurder is zich er soms niet van bewust dat de gebruiksduur van het smeermiddel is verstreken. Het waarschuwingslampje voor de oliedruk of het controlelampje voor de motor kan namelijk met enige vertraging gaan branden wanneer de motor en de bijbehorende onderdelen al sterk versleten zijn. De problemen met de olietoevoer kunnen er soms de reden van zijn dat de motor moeilijk start. Tevens kan er zich een donkere aanslag of schuim op de olievuldop vormen. Om die reden moet u regelmatig, en wel ongeveer wekelijks, de conditie van de werkende vloeistof in het smeersysteem checken. Hiervoor dient u een druppel olie op een blanco vel papier op een vlakke ondergrond te leggen. Na 10-15 minuten bekijkt u de vorm en de kleur van de vlek. Een donkere kleur, een vaste structuur en deeltjes metaal in het midden van de vlek duiden erop dat u de werkende vloeistof hoognodig moet verversen.
  2. Het is meestal niet toegestaan om smeermiddelen met andere basisolie te vermengen. Mocht u een motorolie hebben aangeschaft waarvan de samenstelling afwijkt van de voordien gebruikte olie, dan kan het nodig zijn om het systeem door te spoelen.
  3. U kunt de motorolie het beste door een onderhoudsbedrijf laten verversen, aangezien hierbij een omslachtige plaatsing van een nieuw oliefilter is inbegrepen.
  4. Bij de verversing van de werkende vloeistof in het smeersysteem dient de aftapplug van een nieuwe pakking te worden voorzien, omdat deze weggegooid kan worden.
  5. Om het smeermiddel te beschermen tegen vroegtijdig verlies van haar kenmerken, dient u uitsluitend hoogwaardige brandstof te gebruiken en ervoor te zorgen dat de motor, het smeersysteem en het toevoersysteem van de brandstof in de vereiste staat verkeren. Vermijd te hard rijden: bij een snelheid van 80-100 km/u is de kans op het warmlopen van de motor zeer klein. Daarnaast moet u voorzichtig zijn met het gebruik van verschillende toevoegingen, omdat verkeerd gebruik ervan niet alleen een verandering van de smerende werking tot gevolg heeft, maar ook het vroegtijdig verslijten van de motor.

Aanbiedingen Motorolie autoonderdelen