Winkel met Oliën & vloeistoffen reserveonderdelen – bestel voordelige auto-onderdelen van welgekende merken in originele kwaliteit online aan lage prijzen
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Oliën & vloeistoffen onderdelencataloog

Oliën & vloeistoffen-onderdelen verkrijgbaar voor de volgende automerken

Oliën & vloeistoffen voor VW aan lage prijs
Oliën & vloeistoffen voor VW auto's
Alle modellen
Oliën & vloeistoffen voor OPEL aan lage prijs
Oliën & vloeistoffen voor OPEL auto's
Alle modellen
Oliën & vloeistoffen voor RENAULT aan lage prijs
Oliën & vloeistoffen voor RENAULT auto's
Alle modellen
Oliën & vloeistoffen voor PEUGEOT aan lage prijs
Oliën & vloeistoffen voor PEUGEOT auto's
Alle modellen
Oliën & vloeistoffen voor BMW aan lage prijs
Auto Oliën & vloeistoffen voor BMW
Alle modellen
Oliën & vloeistoffen voor FORD aan lage prijs
Auto Oliën & vloeistoffen voor FORD
Alle modellen
Oliën & vloeistoffen voor MERCEDES-BENZ aan lage prijs
Auto Oliën & vloeistoffen voor MERCEDES-BENZ
Alle modellen
Oliën & vloeistoffen voor TOYOTA aan lage prijs
Auto Oliën & vloeistoffen voor TOYOTA
Alle modellen
Aanbiedingen voor reserveonderdelen in de categorie Oliën & vloeistoffen

Oliën & vloeistoffen – Belangrijke categorie reserveonderdelen voor voertuigen

Oliën en technische vloeistoffen zijn chemische middelen die de werking van belangrijke componenten en montages garanderen. Ze omvatten smeermiddelen die schuring en oververhitting van contactoppervlakken voorkomen, remvloeistoffen die de kracht van de hoofdcilinders naar de aandrijving overbrengen, koelvloeistof die de warmte van de motor en andere mechanismen afvoert, en antivries die gebruikt wordt voor de reiniging van de voorruit en koplampen.

Belangrijke weetjes over oliën en technische vloeistoffen

  • De prestatie van smeermiddelen en andere producten in deze categorie kan na verloop van tijd achteruitgaan. Daarom hebben de meeste producten een strikte planning voor de vervanging. Motoroliën moeten bijvoorbeeld elke 10.000 – 15.000 km vervangen worden, koelvloeistof elke 2 – 4 jaar en remvloeistof elke 2 jaar. Meer gedetailleerde informatie vindt men terug in de technische documentatie van het voertuig.
  • Vloeistoffen mogen enkel aangevuld worden tot het aanbevolen niveau. Het vloeistofpeil moet regelmatig gecontroleerd worden, voor vele componenten een keer per maand.
  • Als u een van deze vloeistoffen wilt vervangen, is het aan te raden om een garage te bezoeken, aangezien het proces tijdrovend is en vaak de vervanging van andere componenten vereist. Het kan ook nodig zijn om het systeem te spoelen, waarvoor speciale uitrusting en andere producten voor auto's nodig zijn. Na het voltooien van de werken, moet het systeem ontlucht worden om de lucht uit de leidingen te verwijderen
  • Alvorens een bestelling voor oliën en werkvloeistoffen te plaatsen, moet u controleren welke aanvullende reserveonderdelen nodig zijn. Het vervangen van olie gaat bijvoorbeeld gepaard met de installatie van nieuwe oliefilters en een pakking voor de carterplug. In het geval van het koelsysteem kunnen er nieuwe klemmen en slangen nodig zijn.
  • Wanneer u smeermiddelen en andere artikelen in deze categorie kiest, is het aan te raden producten te selecteren die voldoen aan de specificaties van uw voertuig, aangezien enkel deze producten een efficiënte werking van het overeenkomstige systeem kunnen garanderen. Een oververhit systeem verlaagt de efficiëntie van koelvloeistof, remvloeistof, motor- en transmissieolie. Wees voorzichtig bij het gebruik van additieven, aangezien ze voortijdige defecten aan de motor, de versnellingsbak, het brandstofsysteem, het smeersysteem van de motor en de koelsystemen kunnen veroorzaken.