Koplamp

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Koplamp merken


Koplampen - van de lamp voor het grootlicht tot complete koplampen

Veel meer als een simpele lamp: Koplampen zijn de belangrijkste elementen van de voertuigverlichting die voor een veilig gebruik van het voertuig onmisbaar zijn.

Met gedimd- en groot licht veilig door de nacht

De koplamp met gedimd en groot licht lost slecht zicht op de rijbaan in het donker op en zorgt zo dat het verloop van de route kan worden gezien. Ook obstakels worden door het licht van de koplamp gesignaleerd en kunnen zo eenvoudiger gepasseerd worden. Bovendien hebben juist de koplampen de functie om het eigen voertuig voor andere verkeersdeelnemers zichtbaar te maken. Daartoe moet elke afzonderlijke lamp van de koplamp dan ook steeds in takt zijn.     

Verschillende soorten koplampen: Halogeen en xenon

Werden tot midden van de jaren '90 bijna uitsluitend koplampen met halogeentechnologie gemonteerd, daarna begonnen de xenon koplampen aan hun zegetocht. De nieuwste koplampen worden in plaats van met een eenvoudige gloeilamp uitgerust met met het edelgas xenon gevulde glazen zuigers, die zowel voor dimlicht als grootlicht gebruikt kunnen worden. Ze bestaan uit zogenaamde gasontladingslampen en bijpassende besturingsapparaten; hun licht is blauwer als dat van de normale lampen. Een voordeel van dit soort koplampen is de duidelijk vergrote lichtopbrengst ten opzichte van de halogeenlampen. Maar ook een optimaal ingestelde traditionele koplamp met merklampen kan een goed lichtbeeld bieden. Een trend van de laatste tijd zijn koplampen met LED-elementen of ook in volledige LED-uitvoering inclusief groot licht.

rexbo auto-onderdelen levert alle onderdelen rondom de koplampen, van het groot licht via de regulering van het bereik van de verlichting tot complete koplampen.