Achterlichten

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Achterlichten merken


Remmen, knipperen & Co. Het achterlicht van een motorvoertuig

Het moderne achterlicht verenigt achteruitrijlicht, remlicht, richtingaanwijzer ("knipperlicht") en achteruitrijverlichting en mistachterlichten. Het behoort daarom met de koplampen tot de elementaire verlichtingssystemen van het voertuig. Vaak afzonderlijk geplaatst zijn de zijmarkerings- en kentekenverlichting. De lichtsterkte van de achterlichten zijn genormeerd; in Duitsland zijn ze in overeenstemming met de ECE-richtlijnen

Van het klassieke achterlicht met gloeilamp tot het LED-achterlicht

Ook bij het achterlicht heeft de moderne technologie zijn intrede gedaan. Naast de alom bekende achterlichten met gloeilampen worden steeds meer LED-achterlichten gemonteerd. Terwijl al in de jaren 1990 lichtdiodes in het derde remlicht normaal waren, worden tegenwoordig ook functies als het achterlicht, de knipperlichten en het remlicht in LED-technologie uitgevoerd. Naast meer uitgebreide designmogelijkheden zijn hiervoor ook factoren als meer lichtopbrengst, minder energieverbruik en geschat onderhoud doorslaggevend.

Een hoogwaardig achterlicht uit het toebehoren helpt met het besparen van geld

Omdat de achterlichten een klassiek aan te schaffen onderdeel is, en de fabrikanten ook bij de productie deze betrekken van toeleveranciers, zijn er voor de klanten in geval van schade behoorlijke bespaarmogelijkheden. Want: Want bijna altijd is de vervanging voor individuele onderdelen of een compleet achterlicht verkrijgbaar, maar voor een schijntje van de eigenlijke kosten. Hierbij dient er op gelet te worden, dat alle onderdelen van de achterlichten voor gebruik in het openbare wegverkeer toegelaten zijn en dat de voorgeschreven reflectoren etc. gemonteerd zijn.

Zowel individuele lampen en lamphouders voor het achterlicht maar ook complete achterlichten vindt u in het assortiment van rexbo auto-onderdelen.