Winkel met Lagers reserveonderdelen – bestel voordelige auto-onderdelen van welgekende merken in originele kwaliteit online aan lage prijzen
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Lagers-onderdelen verkrijgbaar voor de volgende automerken

Lagers voor VW aan lage prijs
Lagers voor VW auto's
Alle modellen
Lagers voor OPEL aan lage prijs
Lagers voor OPEL auto's
Alle modellen
Lagers voor RENAULT aan lage prijs
Lagers voor RENAULT auto's
Alle modellen
Lagers voor PEUGEOT aan lage prijs
Lagers voor PEUGEOT auto's
Alle modellen
Lagers voor BMW aan lage prijs
Auto Lagers voor BMW
Alle modellen
Lagers voor FORD aan lage prijs
Auto Lagers voor FORD
Alle modellen
Lagers voor MERCEDES-BENZ aan lage prijs
Auto Lagers voor MERCEDES-BENZ
Alle modellen
Lagers voor TOYOTA aan lage prijs
Auto Lagers voor TOYOTA
Alle modellen
Aanbiedingen voor reserveonderdelen in de categorie Lagers

Lagers – Belangrijke categorie reserveonderdelen voor voertuigen

Lagers worden gebruikt om stangen, assen en andere onderdelen te ondersteunen, en lineaire of draaiende beweging te voorzien. Lagers ontvangen en dragen de belasting van de bewegende eenheid over naar andere onderdelen. Ze worden gebruikt in de motor, generator, starter, koppeling, ventilatoren, pompen, wielnaafeenheden, enz.

Belangrijke weetjes over lagers

  • De levensduur van de componenten hangt grotendeels af van de gebruiksomstandigheden. Componenten van zwaarbelaste eenheden, zoals de wielnaaf, generator en koppeling, worden het vaakst vervangen. Een naaflager faalt bijvoorbeeld gewoonlijk na 100.000 tot 150.000 km. De levensduur van de druklager bedraagt ongeveer hetzelfde.
  • Tijdens de vervanging van lagers maakt men gebruik van speciale trekkers en persen, aangezien de onderdelen belemmerd kunnen worden door andere componenten. Daarom is het beter om de lagers te laten vervangen in een garage. Na het onderhoud moeten de eenheden van de wagen correct afgesteld worden, wat de nodige ervaring en kennis vereist. Na het ontmantelen van de generator moet de spanning van de riemaandrijving bijvoorbeeld afgesteld worden, en na het voltooien van onderhoud of reparaties aan de wielnaaf, moeten de wielen uitgelijnd worden.  
  • De installatie van een nieuwe lager gaat vaak gepaard met de installatie van andere onderdelen. Het vervangen van de druklager samen met het koppelingshuis en de koppelingsschijf biedt bijvoorbeeld meer waarde voor uw geld. Tijdens een onderhoud aan de generator, moet ook de aandrijfriem vervangen worden. Onthoud dat het kopen van lagers in een set steeds kostenefficiënt is. Sets zijn gewoonlijk goedkoop, en bevatten niet enkel alle componenten die noodzakelijk zijn voor de installatie, maar ook smeermiddelen. Het aankopen van sets in onze online winkel helpt u besparen op de levering.
  • De rijstijl heeft een aanzienlijke invloed op de staat van vele componenten. Het rijden aan hoge snelheden op slecht onderhouden wegen verlaagt bijvoorbeeld de levensduur van de wielnaafeenheid. De gewoonte om het koppelingspedaal ingedrukt te houden met een ingeschakelde versnelling kan resulteren in het voortijdig falen van de componenten in een bepaald systeem. Merk op dat sommige onderdelen regelmatig ingesmeerd moeten worden. Het is ook van belang om de staat van beschermende stofkappen te controleren, en deze tijdig te vervangen: het binnendringen van water en vuil in de eenheid, evenals het lekken van smeermiddel, kan de eenheid uiteindelijk vernielen.