Koffer / Laadruimte

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Koffer / Laadruimte merken


Gasveren voor de achterklep en andere vervangende onderdelen voor de bagage- of laadruimte

Terwijl er veel aandacht besteed wordt aan de motor, de transmissie, maar ook het lakbeeld van een voertuig en eventuele schade daaraan verholpen wordt, staan bagageruimte en achterklep meestal in het vergeethoekje. En ook hier hebben we onderdelen die bij voortdurend gebruik aan slijtage onderhevig zijn. Hiertoe behoren de gasveer van de achterklep maar ook het aan de afdekking van de laadruimte bevestigde rubber.

Waarom beschikt het aan de afdekking van de laadruimte bevestigde rubber maar over een geringe levensduur?

Ook al merkt men er in het dagelijks gebruik weinig van, toch worden de afdichtingsrubbers voortdurend belast. Dit gebeurt door het voortdurend optillen en laten zakken van de achterklep bij het plaatsen van inkopen en andere zaken in de bagageruimte, maar ook bijvoorbeeld door de permanente blootstelling aan zonlicht door de achterruit. Op een gegeven moment wordt het rubber bros en breekbaar, scheurt het en blijft niet meer aan de achterklep vastzitten. Omdat er maar twee bevestigingspunten zijn, kunt u het probleemloos zelf verwisselen. De gasveren worden elke keer bij het openen en sluiten van de achterklep gebruikt en verslijten hierdoor, lopen stroef of worden slap. Over het algemeen zijn deze gasveren voorzien van een stikstofvulling en een klein beetje olie, die, net als bij de schokdempers door middel van een zuiger functioneert. Een belangrijke schadeplek is de afdichting waaruit gas ontsnapt. Tegen de tijd dat de gasveren de achterklep niet meer kunnen houden, verworden ze tot een veiligheidsrisico en moeten ze in ieder geval vervangen worden. Als er gebruik gemaakt wordt van geschikt gereedschap, is ook hier de reparatie vaak door uzelf uit te voeren.

Voertuig-specifieke gasveren en rubbers voor gebruik aan de achterklep en als afdichtingsrubber voor de achterklep, vindt u bij rexbo auto-onderdelen in grote sorteringen.