Oliefilters

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Oliefilters merken


Een goed oliefilter houdt de olie en de motor schoon

Het oliefilter is een klein, maar des te belangrijkers onderdeel in de motorconstructie. Het zorgt ervoor, dat de motorolie tot aan de volgende keer verversen maximaal blijft presteren.

Het oliefilter: constructie en werking

Om deze prestatie vast te kunnen houden, is het belangrijk, dat er zich geen vervuilingen in de olie bevinden. Het smeermiddel bevindt zich in een permanente kringloop, vanuit het oliereservoir via de bijbehorende leidingen terug naar de motor in het reservoir. Daarom kan een geïntegreerd oliefilter het grootste deel van de vervuilde deeltjes opnemen en de reinheid van de olie bewaren. Als deze deeltjes er niet uitgefilterd werden, zouden een verhoogde schurende werking en als gevolg daarvan slijtage aan de motoronderdelen en pakkingen het gevolg kunnen zijn.

Een dergelijk oliefilter bestaat in de regel uit een metalen behuizing en een filterelement uit vliesmateriaal of weefstel. Een pakking voorkomt het verlies van vloeistof bij de aansluitplek op het motorblok. Het oliefilter met de pakking worden met vastgestelde intervallen, tijdens het verversen van de olie, volledig vervangen. Hiervoor bestaand exacte aanwijzingen van de fabrikant.

Een andere filtersoort met een soortgelijke werking is het hydraulische filter. Deze worden onder andere bij automatische transmissies en stuurbekrachtigingen gemonteerd, de deeltjes worden er door het hydraulische filter uitgefilterd en de hydraulische vloeistof wordt gereinigd.

Oliefilter, pakking & Co. zijn bij rexbo auto-onderdelen verkrijgbaar, voor probleemloos en voordelig vervangen.