Luchtfilters

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Luchtfilters merken


Moderne reinigingselementen: Luchtfilter en secundair luchtfilter

Het luchtfilter in personenauto, vrachtauto & Co. heeft een belangrijke taak: Het filters grotendeels de aangezogen lucht door de grill of de voorste bumper, die vervolgens, grotendeels gereinigd van schadelijke deeltjes en andere verontreinigingen, naar de verbrandinskamers geleid wordt. De reiniging is bijzonder belangrijk, omdat anders overmatige slijtage en beschadigingen van de motor het gevolg kunnen zijn; bovendien moet voor een probleemloos functioneren altijd een voldoende hoeveelheid lucht ter beschikking staan. Het luchtfilter bevindt zich in de motorruimte in een bijpassende behuizing, het luchtfilterhuis.

Voordelige luchtfilters op papierbasis

Door de voertuigfabrikanten zelf worden meestal droge filters gebruikt, als weeefselfilter met gevouwen papierachtige of op papier gebaseerde filterelementen die in een passend frame gelijmd of gevulkaniseerd zijn. Door het vouwen in zigzagvoorbeeld wordt het filteroppervlak vergroot en tegelijkertijd de stromingsweerstand verkleind. Dit soort luchtfilter is effectief, kan echter ook zeer voordelig geproduceerd worden en is daarom bedoeld als wegwerpfilter. Het wordt na het verstrijken van de levensduur, op basis van vaste intervallen, bij de inspectie of het onderhoud vervangen door een nieuw filter.

Bovendien is bij veel voertuigen een secundair filter gemonteerd. Dit secundaire filter, ook wel pré-luchtfilter genoemd zit meestal ook aan het luchtfilterhuis gemonteerd en reinigt binnenstromende lucht van de motor of van de ontluchting van de krukasbehuizing.

Als luchtfilter of secundair luchtfilter aan vervanging toe zijn, dan heeft rexbo de passende onderdelen.