Koop Oliefilter motor van de Filter in de winkel
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Fabrikant van Oliefilter motor

BOSCH Oliefilter van hoge kwaliteit
FEBI BILSTEIN Oliefilter van hoge kwaliteit
RIDEX Oliefilter van hoge kwaliteit
MAPCO Oliefilter van hoge kwaliteit
VAICO Oliefilter van hoge kwaliteit
Oliefilter motor STARK aan lage prijs
Oliefilter motor MANN-FILTER aan lage prijs
Oliefilter motor VALEO aan lage prijs
Oliefilter motor TOPRAN aan lage prijs
Oliefilter motor SWAG aan lage prijs

Koop Oliefilter voor auto goedkoop online

Oliefilters verwijderen onzuiverheden uit de motorolie. Deze onderdelen hebben een gemiddelde gebruiksduur van 10.000 tot 15.000 km.

Wat u over de vervanging van oliefilters moet weten

  1. Een lage druk van de motorolie kan een aanwijzing zijn voor het verstopt raken van de filterelementen. Het betreffende waarschuwingslampje op het dashboard geeft dit aan.
  2. Wanneer u nieuwe werkende vloeistof in het systeem wilt doen, moet u eveneens een oliefilter en een pakking aanschaffen en deze gezamenlijk vervangen. Soms kan de afdichting apart en tegen een voordelige prijs worden gekocht. Gebruik uitsluitend het smeermiddel dat door de producent wordt geadviseerd.
  3. Wanneer u de onderdelen zelf vervangt, trek dan veiligheidshandschoenen aan om ervoor te zorgen dat de huid niet in aanraking komt met schadelijke stoffen. Voor de werkzaamheden zijn gewoonlijk een hefwerktuig en een opvangbak voor het afvoeren van het oude smeermiddel nodig.
  4. Om bij dit auto-onderdeel te kunnen komen, moeten doorgaans nog enkele andere onderdelen worden gedemonteerd. Gebruik hiervoor schroevendraaiers en tangen van een passende vorm. De aftapplug kan met een ringsleutel van de juiste maat worden losgedraaid en daarna wordt het onderdeel met een oliefiltersleutel of een speciale trekker weggenomen.
  5. Wordt het onderdeel in een assemblage vervangen, dan wordt er simpelweg een nieuwe ingeschroefd ter vervanging van de oude. Wanneer alleen het verwisselbare filterdeel wordt geplaatst, dient eerst de behuizing te worden ontmanteld, het verstopte patroon te worden verwijderd, een nieuw patroon te worden geplaatst en alles weer in elkaar te worden gezet.
  6. Gebruik van kwalitatief goede brandstof kan de gebruiksduur van de werkvloeistof en het filterende element verlengen. Hierdoor wordt het vroegtijdig vervuilen van zowel de motor als het smeermiddel voorkomen.

Aanbiedingen Oliefilter motor autoonderdelen