Koop Luchtfilter van de Filter in de winkel
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Fabrikant van Luchtfilter

BOSCH Luchtfilter van hoge kwaliteit
FEBI BILSTEIN Luchtfilter van hoge kwaliteit
RIDEX Luchtfilter van hoge kwaliteit
MAPCO Luchtfilter van hoge kwaliteit
VAICO Luchtfilter van hoge kwaliteit
Luchtfilter STARK aan lage prijs
Luchtfilter MANN-FILTER aan lage prijs
Luchtfilter VALEO aan lage prijs
Luchtfilter TOPRAN aan lage prijs
Luchtfilter SWAG aan lage prijs

Koop Luchtfilter voor auto goedkoop online

Luchtfilters zijn onderdeel van het luchtinlaatsysteem. Zij zuiveren de lucht die voor de vorming van het lucht-brandstofmengsel wordt gebruikt. Ze verkleinen de kans op het indringen van abrasieve deeltjes in de motorcilinders en verhinderen zo het vroegtijdig verslijten van cilinders en zuigers. De gemiddelde gebruiksduur van de mechanisch reinigende onderdelen bedraagt 10.000 tot 15.000 km. De gebruiksduur van krachtige filters bedraagt 30.000 - 50.000 km.

Wat u over de vervanging van luchtfilters moet weten

  1. De aanwijzingen voor een verstopping of mechanische beschadiging van deze onderdelen zijn een toename van het brandstofverbruik, een gereduceerd motorvermogen, een problematische motorstart en zwarte rook uit de uitlaatpijp. Tevens kan het waarschuwingslampje "Check Engine" op het dashboard gaan knipperen.
  2. Dit auto-onderdeel kan door uzelf worden vervangen. De procedure hangt af van het model en is doorgaans in de handleiding van het voertuig beschreven. Uitsluitend vervangen wanneer de motor is afgekoeld.
  3. Voor de demontage dient u het gereedschap te gebruiken dat geschikt is voor het type bevestigingen dat voor het vastmaken van de afdekking wordt gebruikt. Paneelfilters worden gewoonlijk met behulp van een kruiskopschroevendraaier verwijderd. En indien er een ringvormige filter in het voertuig is gebruikt, heeft u vermoedelijk een steeksleutel van het juiste formaat nodig.
  4. Het design van bepaalde voertuigen vergt een gezamenlijke vervanging van het secundaire luchtfilter en het luchtfilter van de turbolader. Wanneer u al deze items tegelijk in een webshop bestelt, bespaart u op de bezorging.
  5. Wanneer er met uw voertuig frequent in stoffige omstandigheden wordt gereden, is het verstandig om een luchtfilters met voorfilters te bestellen. Laatstgenoemde zal grote deeltjes elimineren, wat de gebruiksduur van de belangrijkste onderdelen ten goede komt.
  6. Vermijd het om met uw voertuig door diepe plassen te rijden. Hierdoor kan het filterelement met water doorweekt raken, zodat er vroegtijdig een nieuw filterelement geplaatst moet worden.

Aanbiedingen Luchtfilter autoonderdelen