Winkel met Buizen & slangen reserveonderdelen – bestel voordelige auto-onderdelen van welgekende merken in originele kwaliteit online aan lage prijzen
Merk
1
Model
2
Motor (type)
Motor (type)
3

Leidingen-onderdelen verkrijgbaar voor de volgende automerken

Buizen & slangen voor VW aan lage prijs
Leidingen voor VW auto's
Alle modellen
Buizen & slangen voor OPEL aan lage prijs
Leidingen voor OPEL auto's
Alle modellen
Buizen & slangen voor RENAULT aan lage prijs
Leidingen voor RENAULT auto's
Alle modellen
Buizen & slangen voor PEUGEOT aan lage prijs
Leidingen voor PEUGEOT auto's
Alle modellen
Buizen & slangen voor BMW aan lage prijs
Auto Leidingen voor BMW
Alle modellen
Buizen & slangen voor FORD aan lage prijs
Auto Leidingen voor FORD
Alle modellen
Buizen & slangen voor MERCEDES-BENZ aan lage prijs
Auto Leidingen voor MERCEDES-BENZ
Alle modellen
Buizen & slangen voor TOYOTA aan lage prijs
Auto Leidingen voor TOYOTA
Alle modellen
Aanbiedingen voor reserveonderdelen in de categorie Buizen & slangen

Buizen & slangen – Belangrijke categorie reserveonderdelen voor voertuigen

Buizen en slangen zijn elementen die vloeistoffen en gassen van een eenheid naar een andere transporteren. Ze worden gebruikt in smeersystemen, lucht- en brandstoftoevoer, koeling, airconditioning, afvoer van uitlaatgassen en het reinigen van ruiten. Ze worden ook gebruikt in hydraulische eenheden: remmen, koppeling en stuurbekrachtiging.

Belangrijke weetjes over buizen en slangen

  • Buizen en slangen worden gemaakt van verschillende materialen. In de meeste gevallen worden slangen gemaakt van rubber dat bestand is tegen hoge temperaturen en agressieve chemische middelen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van silicone, aangezien dit zijn elasticiteit langdurig behoudt. Voor een betere duurzaamheid worden deze onderdelen soms versterkt met synthetische vezels of metaaldraad. De buizen worden gemaakt van polymeermaterialen of metaal.
  • Buizen en slangen in het remsysteem moeten het vaakst vervangen worden, ongeveer elke 5 jaar. In andere gevallen moeten de onderdelen vervangen worden wanneer ze versleten zijn. Hun staat moet tijdens elk onderhoud gecontroleerd worden.
  • In de meeste gevallen worden nieuwe componenten in een garage geïnstalleerd. Bij werken aan koelsystemen, airconditioning of hydraulische aandrijving moet de werkvloeistof eerst afgevoerd worden. Na de installatie moet het systeem ontlucht worden. Dit werk is erg moeilijk, en vereist bepaalde kennis en ervaring.
  • Onthoud tijdens het kopen van buizen en slangen om ook de nodige klemmen en bevestigingen te kopen, aangezien ze vatbaar zijn voor slijtage. Deze onderdelen zijn beschikbaar in onze online winkel aan erg betaalbare prijzen. U moet ook rekening houden met de hoeveelheid werkvloeistof in uw voertuig, aangezien deze na de reparatie aangevuld moet worden tot een bepaald niveau.
  • Om vroegtijdige schade aan buizen en slangen te voorkomen, mag u enkel deze kopen die voldoen aan de specificaties van uw voertuig. Een ongeschikte werkdruk of onjuiste diameter van de onderdelen resulteert vaak in hun achteruitgang, en daardoor in een onjuiste werking van het systeem. Het is belangrijk dat buizen en slangen niet buigen en geen bewegende componenten raken. U dient ook enkel vloeistoffen te gebruiken die aanbevolen worden door de fabrikant, en de systemen af en toe te spoelen, aangezien vuil en afzetting een schadelijk effect hebben op de componenten.