Brandstofmanagment

Kies je auto om de juiste onderdelen te kiezen

Bestverkochte Brandstofmanagment merken


Brandstoftank, brandstofpomp & Co: Zo komt de brandstof in de motor terecht

Wie aan brandstof in voertuigen denkt, denkt meestal het eerst aan de brandstoftank. En terecht, want zonder dit stalen, aluminium of kunststof onderdeel rijdt een auto, vrachtwagen etc. niet. Er zijn echter veel meer andere onderdelen nodig om de brandstof van de tank uit in de motor te transporteren.

De wisselwerking van brandstofdrukregelaar, injector en andere onderdelen

Eén van de belangrijkste van deze onderdelen is de brandstofpomp, die, afhankelijk van het soort brandstof en het toepassingsgebied, opereert naar het doorstromings- of verdringingsprincipe. Ze wordt in de regel elektrisch aangedreven ben bevindt zich in de brandstoftank. Doordat de aandrijving door brandstof doorstroomt wordt, wordt een effectieve smering en ook koeling van de brandstofpomp bereikt.

Verder is de brandstofdrukregelaar van groot belang. Deze zorgt ervoor dat de brandstof op een gelijkblijvend drukniveau bij de injector aankomt. Binnenin de brandstofdrukregelaar werkt een membraan, die veer-belast is en op die manier de doorstroomhoeveelheid in de verzamelleiding naar de injector reguleert.  De brandstofregelaar is meestal direct op het brandstoffilter te vinden.

Een sensor zorgt ervoor dat de bestuurder altijd precies weet hoeveel brandstofvoorraad er nog aanwezig is. Deze bestaat meestal uit een kunststof vlotter in een vlotterbuis die in de tank geplaatst is. De standhoogte van de vlotter beïnvloedt een elektrische weerstand, waardoor de hoeveelheid brandstof bepaald kan worden. Het niveau van de brandstofvoorraad wordt door de sensor evenwel in de meeste gevallen overgebracht naar een display op het instrumentenpaneel. Vaak wordt daar ook de maximaal nog te rijden afstand aangegeven.

Bovendien heeft de brandstofkoeler in de voertuigtechniek zijn intrede gedaan. Deze is geïntegreerd bij het terugstromen naar de tank en helpt om de temperatuur van de overbodige, terugvloeiende brandstof te verlagen. Vooral bij hoge buitentemperaturen en een geringe tankinhoud zorgt de brandstofkoeler ervoor dat de brandstof niet oververhit raakt of zelfs verdampt.

rexbo auto-onderdelen biedt onderdelen aan voor alle facetten van de brandstofvoorraad: Sensor, brandstofregelaar en nog veel meer vindt u in de online shop.