ABS

ABS
A.B.S. ALL BRAKE SYSTEMS BV.
Tinbergenlaan 7
3401 MT IJsselstein

Telefoon: +31 30 6861200
www.abs-bv.nl

Sinds 1978 staat ABS bekend als dé remmenspecialist van Europa. Al bijna 40 jaar zorgt ABS ervoor dat de handel, distributie en montage van onderdelen simpel, eenvoudig en winstgevend is voor alle partijen. Deze succesvolle filosofie is naast remdelen ook toegepast op wiellagers, stuur- en ophangingsdelen. Hierdoor hebben onze klanten ook voor deze lijnen de kans om zaken te doen in deze one-stop-shop.

Als remmenspecialist levert ABS All Brake Systems bv maandelijks honderdduizenden onderdelen direct uit voorraad. Met meer dan 24.000 verschillende soorten remdelen is ABS een échte specialist.

Meer dan 24.000 artikelen

Dagelijks vinden grote aantal remblokken, remschoenen, remschijven, remtrommels, handremkabels, koppelingskabels, gaskabels, snelheidsmeterkabels, chokekabels, trailerkabels, slijtindicators, wielnaafmoeren, toebehorensets voor blokken en schoenen,  hun weg naar klanten in Nederland en ver daarbuiten.

Droog en nat

ABS heeft haar remdelen assortiment opgedeeld in droog en nat. De droge remdelen zijn de delen waar geen remvloeistof doorheen gaat, in tegenstelling tot de natte (hydraulische) delen. Over het algemeen slijten de droge remdelen eerder dan de hydrauliek. ABS zorgt dat na de introductie van een nieuw model de droge remdelen als eerste op voorraad zijn, waarna de hydraulische delen zo snel mogelijk volgen.

Kwaliteit staat voorop

Bij het laten stoppen van een personenauto met een snelheid van 80 km per uur ontstaat genoeg energie om twee liter water in drie seconden te laten koken. Een truck met dezelfde snelheid creëert genoeg energie om 48 liter water in vier seconden te koken. Uit statistieken blijkt dat men gemiddeld elke 1,37 km of 7.300 keer per 10.000 km remt. Een dubbele snelheid vergt een vier keer zo lange remweg. De juiste kwaliteit remdelen is essentieel. ABS remdelen worden geproduceerd volgens de strengste veiligheidsnormen waardoor een probleemloze werking wordt gegarandeerd.


Enorm assortiment, direct beschikbaar
ABS levert haar kwaliteitsproducten onder het eigen ABS merk direct aan de professionele groothandel in alle landen van Europa. Bijzonder daarbij is het grote aantal artikelen dat direct uit voorraad geleverd kan worden met een daarbij aansluitende zeer korte levertijd. Het enorme assortiment van meer dan 29.496 verschillende artikelen dekt nagenoeg alle automerken en -modellen in alle Europese landen. Onze assortimentsdoelstelling: als u het ziet rijden, hebben wij het beschikbaar.

Flexibiliteit en partnership
Naast het volledige assortiment en de beschikbaarheid doen we er alles aan om deze samenwerking tussen leverancier en klant zo efficiënt en soepel mogelijk te laten verlopen. Up-to-date informatie over orders is digitaal beschikbaar. Digitaal factureren via TecCom, geen probleem. Ook koppelingen tussen back-office systemen door middel van Webservices bieden wij graag aan u aan. Directe communicatie op alle niveaus zorgt voor een sterk partnership en de juiste flexibiliteit waar het nodig is.

Duidelijke documentatie
Het complete assortiment kunt u overzichtelijk terugvinden in vijf hardcover catalogi van totaal ruim 11,5 kilo papieren kennis. Natuurlijk aangevuld met een keur aan digitale catalogi zoals TecDoc, Aldoc, Autocat en onze eigen ABS webcatalogus en ABS webshop. Duidelijk, overzichtelijk en voorzien van de juiste afbeeldingen zodat u altijd de juiste keuze maakt.

Miljoen kwaliteitsproducten
ABS beschikt al sinds jaar en dag over een ISO 9001 keurmerk en voldoet aan alle kwaliteitseisen voor vrijwel alle Europese landen.

Driven by expertise
ABS is de professionele partner in de automotive aftermarket die op basis van partnership samenwerkt met klanten en leveranciers om de handel, distributie en montage van onderdelen simpel, eenvoudig en winstgevend te maken voor alle partijen. Vandaar onze slogan: ABS, DRIVEN BY EXPERTISE.